Čokoládový se šlehačkou a ovocem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 130g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, lžička nastrouhané pomerančové kůry, 100g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 50g bramborového škrobu (Solamyl), lžíce kakaa, špetka mleté skořice. Náplň: 400g smetany na šlehání (40%), 20g cukru krupice, 20g kakaa, 20g čokolády na vaření. Na ozdobení: 200g smetany na šlehání (40%), ovoce, strouhaná (sekaná) čokoláda
Postup přípravy
Náplň: smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme a do horké směsi přidáme na malé kousky čokolády a mícháme, až se rozpustí. Necháme vychladnout a uložíme do lednice (nejlépe přes noc). Po vychladnutí vyšleháme na pevnou čokoládovou šlehačku.
Spodní díl korpusu potřeme polovinou náplně a poklademe ovocem. Přiklopíme druhým dílem korpusu, strany dortu a povrch potřeme zbylou náplní. Strany dortu obalíme v nastrouhané čokoládě.
Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a část natřeme na vršek dortu (přes čokoládovou šlehačku). Zbytek nastříkáme pomocí cukrářského sáčku po obvodu. Ozdobíme ovocem. Já ještě přidala můj oblíbený bazalkový cukr (aby to bylo barevnější).
:-)
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé